Vacature: webredacteur kenniswebsite

Vacature: webredacteur kenniswebsite

‘Ten alle tijde’: is dat juist of onjuist geschreven? Als je het antwoord zonder enige twijfel weet én zin hebt om in een gedreven, vrolijk team de drijvende en schrijvende kracht achter een nieuwe kenniswebsite te worden, nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Speciaal voor gemeenten heeft Legal Infra het webplatform de Verbinding. Een website vol artikelen, rechtspraak, e-learning en andere kennisitems over het omgaan met kabels en leidingen in de ondergrond. Het doel is de content flink uit te breiden en het platform aansprekender te maken. De bestaande content kan daarom ook een opknapbeurt gebruiken.

Legal Infra zoekt een webredacteur die het platform actueel en levendig gaat houden. De inhoudelijke kennis is bij Legal Infra wel aanwezig, maar er is behoefte aan iemand die zich goed kan verplaatsen in de doelgroep en de kennis kan verwerken tot aantrekkelijke, pakkende en begrijpelijke online content.

De functie omvat de volgende taken:

 • Communicatieoverleg bijwonen, meedenken over nieuwe items om online te zetten. Dus niet enkel uitvoerend werk, maar zeker ook initiërend. 
 • Online artikelen schrijven / items aanmaken en afstemmen o.b.v. input vanuit communicatieoverleg aangevuld met eigen bureauonderzoek. Ook het zoeken van geschikt beeldmateriaal hoort hierbij.
 • Sociale media inzetten, bv. LinkedIn-berichten schrijven, afstemmen en plaatsen.
 • Geregeld een digitale nieuwsbrief samenstellen op basis van aangeleverde input en eigen inzicht (bv. externe nieuwtjes en activiteiten zoeken).

Om de functie goed te kunnen invullen en in het team te passen, zijn de volgende karaktereigenschappen essentieel:

 • Hbo-werk- en denkniveau
 • Zorgvuldig
 • Zeer taalvaardig
 • Communicatief en sociaal
 • Nieuwsgierig en kritisch
 • Flexibel en inventief
 • Daadkrachtig en volhardend
 • Zelfstandig en proactief
 • Zelfbewust; vraagt hulp als dat nodig is

De werkplek
De webredacteur komt terecht in een team van zeven enthousiaste experts. We gaan informeel met elkaar om en er wordt veel gelachen. Ons kantoor is een mooie villa aan de rand van het bos in Maarn. Het is de bedoeling dat de webredacteur minimaal één dag in de week hier aanwezig is. Die dag zal ook het communicatieoverleg plaatsvinden. De andere dagen zijn in overleg thuis of op kantoor in te vullen.

Per direct
De doorontwikkeling van het platform is in volle gang en daar hoort ook het klaarmaken van de content bij. De webredacteur kan daarom per direct aan de slag.

Deeltijd, liefst in dienst
Vooralsnog gaat het om 16-24 uur per week. Hoewel zzp’ers niet bij voorbaat worden uitgesloten, gaat de voorkeur uit naar een betrekking in dienstverband om de betrokkenheid van de webredacteur bij de organisatie te vergroten.

Solliciteren
Solliciteer direct of maak een afspraak voor een goed gesprek. Stuur je cv en korte motivatie naar jvbloois@legal-infra.nl onder vermelding van de hierboven genoemde functie en besteed vooral aandacht aan je competenties die jou geschikt maken voor dit werk.

Meer informatie
Heb je vragen over deze functie? Kijk eens op onze website www.legal-infra.nl en/of neem contact op met Jarko van Bloois via 06 – 4635 7823.

Over Legal Infra

Legal Infra is gespecialiseerd in het bieden van juridisch advies en begeleiding aan overheden voor het omgaan met kabels en leidingen in de ondergrond. Dit kan variëren van advisering over gedoogplicht en nadeelcompensatie tot procesbegeleiding in planstudiefase en verrekening van verleggingen. Legal Infra ontwikkelt en implementeert ook nieuwe regelgeving en fungeert als bemiddelaar bij geschillen tussen overheden, netbeheerders en marktpartijen. Daarnaast biedt Legal Infra trainingen en coaching om ervoor te zorgen dat regels effectief worden toegepast in organisaties.