Vacature: jurist RO/omgevingsrecht

Vacature: jurist RO/omgevingsrecht

Durf jij in het diepe te springen? Als je niet bang bent om de gebaande paden te verlaten, stevig in je schoenen staat, stijlflexibel kunt communiceren en ook erg leergierig bent, dan hebben wij wellicht een baan voor je.

Door maatschappelijke veranderingen en een noodzakelijk andere kijk op het gebruik van onze ondergrond zijn de belangen van stakeholders enorm toegenomen, terwijl de regelgeving daarachteraan hobbelt. Voer voor juristen, maar een last tijdens projecten.

Als jurist bij Legal Infra vul je het gat op tussen de regelgeving en de praktijk. Bij kabel- en leidingrecht blijft het niet bij toepassen, maar gaat het vaak om interpreteren en zelfs vormen. Je steekt je hoofd boven het maaiveld uit en bent niet te beroerd om vragen te stellen waar veel anderen het laten bij ‘we doen het altijd zo’. De rechtsgebieden waar je in dit werkveld vooral mee te maken krijgt, zijn het algemeen bestuursrecht, het omgevingsrecht en het privaatrecht (eigendomsrecht, overeenkomstenrecht), maar ook sectorspecifieke wetgeving komt geregeld langs (Telecommunicatiewet, Elektriciteits- en Gaswet, Drinkwaterwet, Warmtewet, Waterwet, etc.). We verwachten niet dat je hierin al ervaring hebt, maar wel dat je hierin specialist wilt worden.

Je wordt niet zomaar voor de leeuwen gegooid. Je wordt begeleid door een specialist, die je meeneemt en coacht in het kabel- en leidingrecht. Je taken bestaan in het begin uit het voorbereiden van adviezen en het opstellen van documenten die gemeengoed zijn bij het (doen laten) verleggen van kabels en leidingen, zoals verzoeken tot aanpassingen, projectovereenstemmingen en nadeelcompensatiebeschikkingen.

Wij zoeken iemand die:

 • Een studie rechten heeft afgerond op hbo- of wo-niveau of dit binnenkort doet.
 • Gevoel heeft bij bestuursrecht, omgevingsrecht en privaatrecht
 • De handen uit de mouwen steekt en zelfstandig is
 • Gedreven en leergierig is
 • Sociaal vaardig is
 • Zijn of haar mannetje staat wanneer nieuwe paden worden bewandeld

Wij bieden:
Een inspirerende werkplek in het centrum van Nederland, waar je de mogelijkheid krijgt om te groeien en je creativiteit aan te spreken. Er heerst een ongedwongen sfeer en de lijntjes zijn kort. Je komt in een bedrijf te werken dat voorop loopt en wil blijven lopen in een nichemarkt. Wij bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren:
Solliciteer direct of maak een afspraak voor een goed gesprek. Stuur je cv en korte motivatie naar jvbloois@legal-infra.nl onder vermelding van de hierboven genoemde functie en besteed vooral aandacht aan je competenties die jou geschikt maken voor dit werk.

Meer informatie:
Heb je vragen over deze functie? Kijk eens op onze website www.legal-infra.nl en/of neem contact op met Jarko van Bloois via 06 – 4635 7823.

Over Legal Infra

Overheden zijn onze primaire doelgroep. Zij hebben te maken met netbeheerders die hun kabels en leidingen zo lang mogelijk ongestoord in de grond willen laten liggen. De manier waarop de partijen met elkaar communiceren hangt af van de relatie die zij hebben. Een overeenkomst, een zakelijk recht, een publieke verhouding (vergunning) of een private afspraak: het zijn allemaal omstandigheden die ertoe leiden dat een project op een bepaalde manier doorlopen moet worden. Dit alles staat nog los van de contractvorm waarmee een project in de markt wordt gezet en de alsmaar veranderende wetgeving die leidt tot aanvullingen of beperkingen in een werkwijze.

De dienstverlening van Legal Infra bestaat uit:

 • Advisering: van gedoogplicht tot staatsteun en van civiele aansprakelijkheid tot nadeelcompensatie
 • Procesbegeleiding: van de planstudiefase van een project tot en met verrekening van verleggingen
 • Ontwikkeling en implementatie: het onderzoeken, vormen en implementeren (bestuurlijk, politiek en juridisch) van (nieuwe) regelgeving, zoals verordeningen, nadeelcompensatieregelingen, samenwerkingsprotocollen
 • Bemiddeling: het objectief adviseren en begeleiden van geschillen die ontstaan tussen overheden, netbeheerders en marktpartijen
 • Training en coaching: het verzorgen van lezingen, workshops en opleiding om ervoor te zorgen regels worden ingebed in een organisatie en hun werk gaan doen.