Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

‘Waar gehakt wordt vallen spaanders.’ Aansprakelijkheid is niet altijd te voorkomen. Het sturen van een aansprakelijkstelling heeft alleen niet altijd het gewenste effect of werkt zelfs een tegengesteld effect.

Bij aansprakelijkheidskwesties draait het niet om het voeren van een loopgravenoorlog, maar om effectief communiceren en zoeken naar een oplossing die de andere partij accepteert. Dit betekent niet dat er altijd water bij de wijn moet worden gedaan, maar dat het helder moet zijn wie verantwoordelijk is.

Wij adviseren u over de manieren waarmee u uw doel kunt bereiken en ontnemen u de zorgen en administratieve inspanningen. Legal Infra behandelt dossiers met respect voor de belangen van de betrokken partijen.

Quickscan

Er gebeurt zoveel tijdens projecten en er wordt zoveel gecommuniceerd (of nagelaten te communiceren) dat vaak onduidelijk is of aansprakelijk stellen van een partij wel haalbaar is. Een aansprakelijkheidstraject doet de relatie tussen partijen geen goed, dus u wilt wel een bepaalde zekerheid hebben dat u een partij kunt aanspreken.

Wij voeren een quickscan voor u uit en adviseren u over de haalbaarheid. Hierdoor zet u uw relatie met de ander niet onnodig op het spel.

Bemiddeling

Wij weten als geen ander dat partijen elkaar steeds weer zullen tegenkomen en elkaar nodig hebben om van een project een succes te maken. Voorkom twee verliezers en leg de discussie voor aan ons. Wij kennen de belangen van de partijen en de grenzen waarbinnen een oplossing gezocht kan worden.